Etiketter

,

Det är omöjligt att inte reflektera över den känslighet som funnits hos många musikaliska genier, efter att det blivit känt att Chris Cornell begick självmord. Jag tänker att det är den känsligheten som uttrycks i musiken,  att det någonstans är det djupt, djupt mänskliga som ges uttryck i form av musik, och jag tror att det är därför den når så långt in i så många oss som lyssnar. Kanske har de tillgång till sitt innersta på ett sätt som andra inte har? Jag tänker att musiken blir ett sätt att hantera ångesten och den inre smärtan. (I många fall i kombination med yttre substanser.) Men ibland räcker det inte. 

Så oerhört sorgligt.

Nick Drake var i tjugoårsåldern när han spelade in sina låtar. Han led av depression och dog av en överdos 1974, endast 26 år gammal (man vet inte om den var avsiktlig eller inte).  Hans musik fick inte så stor uppmärksamhet under hans livstid, men har fått större erkännande genom åren. 

Här är Saturday sun från första albumet Five leaves left från 1969 (Han var då 21 år). 


R.I.P Chris Cornell, Kurt Cobain, Nick Drake, Prince, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Amy Winehouse, Ted Gärdestad

Annonser